Често постављана питања

Код нас страни језик можете да учите на неколико начина: путем индивидуалних часова за децу или одрасле, групних часова, часова конверзације, припремних часова, курсева на свим нивоима од А1 до Ц2 новоа, специјализованих курсева (пословни српски, терминологија из различитих области, језик и култура и др.) или преводилачких курсева. Наше дугогодишње искуство у настави српског језика показало је да су потребни различити приступи учењу у односу на то да ли ученик има језичко предзнање и који је његов матерњи језик, да ли долази са словенског или несловенског говорног подручја, да ли говори још неки језик поред матерњег, да ли је билингвал или монолигвал, да ли је филолог по професији или не, колико има година итд. У вези са свим наведеним, нарочито смо поносни нашим методом рада који смо развили путем стручног усавршавања и професионалног искуства, али и путем искуства у учењу страних језика, а с којим ћемо се служити на часовим све у циљу нашим студентима да на најбољи могући начин приближимо садржаје које треба да науче, а који ће им постати блиски и лаки за памћење.
Коју всрту наставе ћете одабрати да бисте научили језик зависи од ваших потреба и начина на који учите.
- Уколико желите да учите језик према вашим интересовањима, темпу рада и распореду који одговара вашим обавезама, онда су индивидуални часови прави избор за вас. У том случају увек можете да се договорите за термин са нашим наставницима и да одредите колико пута недељно ћете имати часове.
-Уколико сте комуникативна особа и волите да радите у групи где ћете моћи осим са вашим наставником да комуницирате на страном језику и са другим људима који као и ви уче нови језик, онда најбоље је да одаберете групне часове или језичке курсеве које вам нудимо. Још една предност групне наставе је то што ови часови сваког полазника додатно мотивишу да реше задатак или да учествују у тимском раду, те да се учење претвори у забавно дружење.
Када формирамо групу увек водимо рачуна сви који слушају курс да буду на истом нивоу језичког знања јер би тако свако од вас могао да напредује и да савлада језик који учи. Пре уписа можете урадити улазно тестирање и тако можемо да вам помогнемо у одређивању вашег нивоа знања језика, па да вас у складу с тим прикључимо одговарајућој групи или пак ви сами можете одаврати на ком нивоу желите да слушате курс језика у складу са нашим понуђеним терминима.
Настава путем интернета постаје све присутнија у нашим свакодневним животима. Може се рећу да једним онлајн часом можете постићи исти, а можда и бољи ефекат у предавању и учењу него на часу уживо. Наиме, један просечан онлајн час састоји се од три дела, као и час уживо: почетак часа (део у коме предавач представља нове садржаје и задаје радне задатке), интерактивни део (део у коме полазници уче или вежбају неки од наставних садржаја уз помоћ предавача) и завршни део (део у коме се постављају питања, утврђује стечено знање и дају домаћи задаци). Оно што је предност онлај часа у односу на час уживо јесте већи број могућности за коришћење различитих наставних материјала (писаних, аудио и видео материјала), затим могућност да учите из удобности вашег дома без додатних трошкова и губљења времена, као и то што су књиге и материјали које користимо искључиво у електробском облику. Од вас једино очекујемо да се удобно сместите за ваш радни сто, да поседујете копјутер или лаптоп са слушалицама и микрофоном и стабилну интернет мрежу. Све остало препустите нама.
И поред тога што постоје различити уџбници за учење језика, међу којима има и оних садржајнијих и оних са скраћеним програмима, ипак савршени уџбеник не постоји. Зато коришћење уџбеника на часовима страног језика јесте корисно и добро јер уџбеник полазницима даје смернице и оквир одређеног језичког нивоа који уче, али у зависности од ученикових стечених компетенција и потреба, од изузетне важности је комбиновати уџбеник и радну свеску са додатним наставним материјалима у циљу да сваки час буде на одговарајући начин прилагођен радној групи и сваком ученику понасоб. На нашим часовима користимо савремене уџбенике, али и аудио-визуелне и додатне материјале, посебно одабране за сваки ниво учења језика.
Уколико желите да почнете да учите страни језик са нама, постоје неколико начина како да нас контактирате:
1) Отворите подмени КУРСЕВИ И ЦЕНЕ и након што одлучите који тип наставе вам највише одговара, притисните тастер ЗАКАЖИТЕ ЧАС, који се налази испод описа часова и курсева.
2) Отворите подмени КОНТАКТ. Овде можете да нас контактирате путем директне поруке користећи прозор под насловом ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ или пак можете да нам пошаљете мејл на нашу адресу која се налази у делу контакт-информација. Такође, можете нам нас контактирати преко Инстаграм или Фејбук профила или да нас позовете на телефонски број, односно да нас контактирате преко апликација Whatsapp или Viber.
Молимо вас да пратите и поштујете термине заказаних часова.
Уплаћена сума за групне часове или часове са курсева
које пропустите се не враћа.
Уколико не можете да присуствујете заказаном индивидуалном часу, молимо вас да нас о томе обавестите најмање 24 сата унапред.
Уколико заказани индивидуални час не откажете у року од најмање 24 сата пре почетка часа, уплаћена средстава се не враћају.
Search