Добредојдовте!

  Платформата Лингвотека настана од идејата македонскиот јазик, историја и култура да им ги приближиме на сите заинтересирани било да доаѓаат од дијаспората, имааат партнери или семејство кои зборуваат македонски јазик, работат на македонскиот пазар или се пак заинтересирани за балканските земји. Доколку сакате да научите да говорите македонски јазик својствено на родените говорители, платформата Лингвотека е вистинско место за вас. На следниот линк можете подетално да се информирате за часовите и курсевите кои ви ги нудиме.

Зошто Лингвотека?

7+
години искуство
20+
земји со кои соработуваме
100+
задоволни слушатели
Запознајте нѐ

Нашите наставници

Нашите предавачи се лингвисти и родени говорители со долгогодишно искуство во наставата. Секогаш се тука заедно со вас да влезат во светот на учењето јазик и тој процес да ви го направат полесен и позабавен. Запознајте нѐ:   За нас
Информирајте се

Часови и курсеви

Платформата лингвотека ви нуди различни типови индивидуални часови, групни часови и курсеви, како и специјализирани курсеви согласно со вашите потреби и со вашето јазично рамниште. Повеќе за тоа:  Курсеви и цени
дознајте повеќе

Наставни материјали

Секој од нас посебна индивидуа и секому му одговара различен метод на работа и учење. Со помошта на нашите предавачи, можете да одредите метода која ќе ви го олесни учењето. Погледнете: Наставни материјали
Алина, Аустрија
„Волим са вама да учим. Све било је занимливо и лепо. Ја волим српски језик и волим Србија."
Лусија, САД
„Здраво ја сам Лусија и имам 22 године. Хоћу да учим српски зато што моја породица је из Србије. Ја сам учила језик са мамом, али желим да научим и више."
Марко, Француска
„Ја мислим да је српски језик леп. Желим да студирам у Србији и зато учим српски језик. Желим да студирам информатика."
Јасин, Турска
„Ћао, ја се зовем Јасин. Имам 25 године и две године живим у Србији. Волим Београд и српски народ. Професорка Марија је врло добра."
Ђуен, Кина
„Имам 35 година и учим српски. Волим читање и причање на српски језик. Волим на часове да гледам и филм на српски језик и да слушам музика."
Сандра, Аустралија
„Моја мама је из Србије, а мој тата из Македоније. Учим и српски и македонски језик. Српски знам болје, а македонски зборувам помалку. :) Ма, ве сакам сите.“
Search