Политика приватности Лингвотеке

Ваша приватност и безбедност нам је важна. Овај документ Политике приватности описује све податке које Лингвотека може  прикупити, искористити или споделити приликом Ваше посете сајта, коришћења сајта или куповине услуга. Уколико имате нека додатна питања или Вам треба више информација о нашој Политики приватности или о томе како управљамо подацима корисника и личним подацима, или пак желите да изоставите Ваше податке из даљег прикупљања података, искористите могућност прикривања Ваших личних података тако што ћете нас контактирати: Контакт . Повуците своју сагласност за колачиће овде: Пртисните овде

Дефиниције

LINGVOTEKA.RS руководи Лингвотека, Сан Франциско, СА 94107 (називана са „Ја“, „Мене“, „Ми“ или „Нас“). Као потрошач услуга Ви сте „Корисник“, „Посетилац“ или „Ви“ у складу са овим споразумом. Сајт или било које услуге које нудимо биће назначене као „Сајт“ или „Услуга“. Спољне услуге или интеграције као што су апликације зваће се „Спољни добављач“ или „Спољне услуге“.

Подаци које прикупљамо

Пратећи стандардне процедуре за коришћење датотека евиденције, ове датотеке аутоматски евидентирају посете сајта када то урадите, могу укључити и информације о Вашем веб претраживачу, могу евидентирати неке колачиће који су инсталирани на Вашем уређају, IP адресу, ISP временску зону и временску ознаку, референтне/излазне странице, број кликова, Сврха ових информација је анализа трендова, администрирање веб сајта, праћење кретања корисника на овом сајту и прикупљање демографских информација, које нису повезане са информацијама које се могу идентификовати као лични  подаци. Додатно, док претражујете сајт, можемо прикупљати информације о подстраницама које гледате. 

Такође, можда прикупимо и Ваше личне податке као што су Ваше име, име организације/фирме, адреса, имејл адреса или друге личне податке уколико нам то омогућите приликом регистровања, куповања, контактирања или на неки други начин. Ми тражимо личне податке једино када заиста морамо да Вам пружимо одређену услугу (на пример ако купујете преко нашег сајта). Све податке прикупљамо у складу са Законом и Вашим знањем и сагласношћу. Ми Вас притом обавештавамо зашто су нам потребни ти подаци и како ћемо их користити.

Објављивање Ваших личних података

Ми не објављујемо, продајемо, тргујемо или изнајмљујемо било које личне податке са јавношћу или са трећим лицима, осимкада то прописује закон, уколико прекршите наше Услове коришћења или када нам то помаже да олакшамо наше услуге. На пример, модул онлајн продавнице може захтевати услуге треће стране као што је PayPal или неке друге апликације за обраду плаћања. Такође, можда користимо и статистичке услуге као што су Google Analytics, Facebook Pixel и други. Свака од ових апликација имају своје Политике приватности, на пример: 
Како бисмо обезбедили одређене функције можда се ослонимо на услуге трећих страна као што су услуге обраде плаћања, књиговодствне услуге, услуге подршке или комуникације и неке друге услуге, али задржавамо право да не пратимо Вашу интеракцију са било којом од пружених услуга.

Можда прикупимо и користимо неперсоналне информације како би нам помогле да побољшамо наше услуге, прилагодимо их Вашем искуству и анализирамо коришћење услуга. Ова Политика приватности не ограничава нашу употребу или пак откривање прикупњених неперсоналних података. Ми задржавамо право да прикупљамо, користимо и откривамо такве неперсоналне информације нашим партнерима, оглашивачима и трећим странама по сопственом нахођењу.

Колачићи и веб-бројач

LINGVOTEKA.RS користи „Колачиће“ који предстаљају мале датотеке које се налазе на Вашем уређају само када подешавања претраживача то дозвољавају и могу садржати информацији као што су јединствени ИД, претходно посећене подстранице на овом сајту и/или друге информације. Типови колачића које можда користимо: колачићи сесије, безбедносни колачићи или колачићи за подешавања. Можете да онемогућите или обришете колачиће у подешавањима Вашег претраживача.

Општа уредба о заштити података (ОУЗП)

Општа уредба о заштити података (ОУЗП) је пропис Закона ЕУ за заштиту података и приватности за све појединце унутар Европске Уније и Европског економског простора.

Уколико сте европски држављанин, ми смо Контролор Ваших података и Ви имате право да знате како се обрађују Ваши лични подаци, шта смо све прикупили о Вама и да затражите да се ти подаци исправе, ажурирају или обришу. Додатно, молим Вас имајте у виду да се Ваши подаци могу послати и изван Европе, укључујући и Канаду и САД. Молимо Вас контактирајте нас уколико имате било каква питања у вези са ОУЗП правима. За више информација или жалби молимо Вас обратите се локалном надлежном органу за заштиту података.

Задржавање података

Задржаћемо прикупљене информације онолико колико буде било потребно да бисмо Вам пружили жељену услугу или све док нас не замолите да их обришемо. Податке које чувамо, штитићемо у оквиру комерцијално прихватљивих средстава да бисмо спречили њихово губљење или крађу, као и неовлашћени приступ истима, њихово објављивање, копирање, коришћење или модификацију. Корисничке шифре које можда сачувамо, сачуваћемо као хеш и оригинална шифра се не може повратити.

Имејл комуникација

Можда ћемо комуницирати са Вама путем мејла или телефона као одговор на Ваша питања или ћемо Вам слати саопштења у вези са услугама које нудимо, на основу личних података које нам дате. Такође, можда користимо Ваше личне податке да бисмо Вам посалали новитете или промотивни материјал уколико добијемо Вашу сагласност. Уколико не желите да наставите да добијате обавештења путем мејла, можете да прекинете да их добијате у било којем тренутку пратећи упутства која се налазе у сваком од њих. Обично је то „unsubscribe“ линк.

Везе ка другим веб-локацијама

Наш сајт може садржати везе ка и са сајтова трећих страна или даваоца услуга којима ми не управљамо. Уколико пратите линк ка било којем од ових сајтова и преусмерени сте ка сајту треће стране, молимо Вас да имате у виду да ови сајтови имају сопствену Политику приватности и ми не сноснимо никакву одговорност или обавезе за те политике или праксе. Молимо Вас да погледате Политику приватности на сваком од тих сајтова које посећујете пре него што пошаљете било какве личне податке неком од њих.

Рекламе

Наш сајт можда приказује рекламе које долазе са стране наших рекламних парнера које могу имати сопствену Политику приватности и могу постављати сопствене колачиће и веб-бројаче. Ови колачићи помажу рекламном серверу да препозна Ваш уређај сваки пут када до Вас стигне нека реклама или до других корисника Вашег уређаја. Ова Политика приватности покрива само коришћење LINGVOTEKA.RS и не покрива ниједну трећу страну оглашивача или партнера.

Не прати

Овај сајт не мења своје праксе прикупљања и коришћења података када Ваш претраживач пошаље сигнал: Do Not Track.

Пословни преноси

У случају да LINGVOTEKA.RS или цела наша имовина, оде под стечај или у случају да Лингвотека престане са радом или банкротира, Ваши лични подаци били би део имовине који би се пренео и који би добила трећа страна, која ће можда наставити да обрађује Ваше личне податке. Ви потврђујете и сагласни сте да се могу такви преноси догодити и то дозвољава ова Политика приватности, као и то да сваки корисник наше имовине може наставити да користи Ваше личне податке као то је наведено овом Политиком приватности.

Промене

Ми задржавамо право да ажурирамо или прилагођавамо Политику приватности у сваком тренутку без претходног обавештења о томе. Објавићемо ове промене на страни, стога, молимо Вас да прочитате овај документ сваки пут када нам достављате било које личне податке. Ова Политика важи од 21. 1. 2022. године. Уколико наставите да користите овај сајт и након (7) седам дана од извршених промена или ревизија Политике приватности, значи да се слажете са условима ревидиране Политике Приватности. Предлажемо да проверавате Политику приватности с времена на време уколико бринете о томе на који начин се користе Ваши подаци.

Сагласност

Коришћењем нашег сајта, слажете се са нашом Политиком приватности  и сагласни сте са прописаним условима.
Search